Új jelszó kérése

Árgarancia

Amennyiben más helyen - hivatalos magyar forgalmazónál - kedvezőbb áron találja meg a kívánt terméket, jelezze, mert versenyezni szeretnénk Önért!

Kategóriák

  Hírlevél

  Fizetési megoldás

  Termék részletek  Samyang 85mm f/1,4 AS IF UMC objektív

  Samyang 85mm f/1,4 AS IF UMC objektív
  114 890 Ft114890

  A legutóbbi idők egyik legjobb portré objektívje a Walimex 85 mm f/1.4 Asph. IF. Ha teljesítményét árával is összevetjük, méltán kategória győztesnek nevezhetjük. Vetélytársaival összehasonlítva is kiemelkedőek jellemzői. A többszörös tükröződésmentesítő bevonat és a 7 csoportban lévő 9 lencse (amelyikből az egyik aszférikus) kombinációja rendkívül nagy fényáteresztő képességet eredményez, ezért az objektív rendkívül fényerős. Gyenge fényviszonyok között is részletgazdag, éles képek készíthetők 24x36 mm (full frame) méretre is.
  Az objektív 85 milliméteres gyújtótávolságával a kis-tele kategóriába tartozik, főleg portré objektívnek szánták tervezői. A kilenc lamellából álló, ideális formájú fényrekesz kiválóan támogatja a mélységélességi tartományon kívül eső, lágyan rajzolt, életlen képrészeket, amely elengedhetetlen a kifejező portréfotózáshoz.
  A belső rendszerű (IF) manuális fókuszálás igen pontos, tudatos élességállítást biztosít. A csúcsfények és az árnyék részletek is szépek, az objektív varázslatosan adja vissza a bőrtónusokat, ugyanakkor a kontrasztos képrészek is részletgazdagok. Felhasználói tapasztalatok szerint az objektív kromatikus teljesítménye, élessége, egyenletes rajzolata a sokkal drágább objektívekkel is felveszi a versenyt.Walimex 85 mm f/1.4 Asph. IF objektív - tökéletes választás portrék, életképek, csendéletek fényképezéséhez és a részleteket kiemelő természetfotókhoz.

  A photozone.de oldalon megjelent teszt összefoglalója:

  "A Samyang 85mm f/1.4 Aspherical nem biztos, hogy a kapható legélesebb rajzolatú objektív, de igen elérhető áron beszerezhető, jó belépő darab a csekély mélységélességet igénylő fényképezéshez. A legnagyobb fényrekesznél nem túlzottan csábítóak a felbontási adatok, de bizonyára elegendőek a portré fotózáshoz, amely egyébként e kategória legfőbb alkalmazási területe. Ha nagyobb teljesítményre van szükségünk, lerekeszelhetünk f/4 értékre, amelynél az objektív könnyen könnyedén felveszi a versenyt a nagynevű vetálytársakkal. A vignettálási adatok elég jók az ebben a kategóriában megszokott lencsékhez képest, a laterális CA (oldalirányú kromatikus aberráció) igen jól kézben tartott. A torzítás nem problémás. Az élességi zónán kívüli csúcsfények teljesítménye meggyőző, noha időnként észrevehető a képszélek bíborosodása. A kialakítás minősége meglepően jó, különösen a kedvező ár fényében. Az egyetlen igazi hátrány a teljesen mechanikus állítás AF és kamera vezérelt fényrekesz nélkül."
  • Cikkszám
   796-SAY044
  Webáruház készítés