Új jelszó kérése

Árgarancia

Amennyiben más helyen - hivatalos magyar forgalmazónál - kedvezőbb áron találja meg a kívánt terméket, jelezze, mert versenyezni szeretnénk Önért!

Kategóriák

  Hírlevél

  Fizetési megoldás

  Minox távcsövek

  Fő kategória >Távcsövek >Minox távcsövek

  "A német Minox távcső gyártó cég igyekszik a vadászoknak és a természet figyelőknek is egy megfizethető, jó minőségű távcsövet gyártani."


  28 termék
  Keresőtávcső
  4 termék
  Hajós távcső
  2 termék
  Macroscope
  6 termék
  Spektív


  Egy Rigában élő fotográfus mester, Walter Zapp merész elképzeléssel állt elő az 1930-as években. Olyan fényképezőgép tervezésébe fogott, mely elfér egy mellényzsebben, képminősége mégis kiváló.

  Erőfeszítéseit siker koronázta. 1936-ban elkészült az első működő prototípus, majd 1938 tavaszán megindult a sorozatgyártás. Ezzel új fejezet nyílt a fotográfia történetében, megszületett a miniatűr fényképezés.

  A világ első miniatűr gépe mindenhol rendkívüli sikert aratott.

  Különösen nagy lehetőséget láttak a gépben a diplomáciai testületek és a hírszerzők, akik előszeretettel és rendszeresen használták feladataikhoz.

  A II. világháború alatt szünetelt a gyártás a rigai székhelyű gyárban, majd Lettország 1945-ös annektálása után a VEF-et, ahol a kémkamerákat gyártották, államosították.

  Ekkor Zapp, egykori üzlettársa, Richard Jürgens hívására az optikai ipar fellegvárába, Wetzlarba költözött. Jürgens ekkor még a Leitz-nél (ma Leica) dolgozott, de 1945 szeptemberében már közös céget alapítottak „MINOX GmbH Wetzlar" néven.  Itt folytatták a gyártást....?

  A miniatűr fényképezőgépek a hidegháború ideje alatt is népszerűek maradtak, ennek köszönhetően az 1951-ben még 186 főt foglalkoztató cégnél 1955-ben már

  A gépek mítoszát tovább fokozta, hogy a kor legnagyobb apparátussal dolgozó hírszerző szolgálatai, a KGB, a CIA, az MI6 és a Stazi is előszeretettel használta a Minox gépeit. Sikerét fémjelzi, hogy a filmipar is hamar felfedezte magának és a filmtörténelem leghíresebb titkos ügynöke, James Bond is MINOX gépeket használt filmjeiben.

  Mára a Minox választéka jelentősen kibővült. Az 1980-as évek végétől a megjelentek választékukban a felső kategóriás keresőtávcsövek is. Napjainkra a hangsúly ebbe az irányba tolódott el, a kém fényképezőgépek digitális változatainak megtartása mellett a MINOX fő profilja a minőségi keresőtávcsövek gyártása lett. Az exkluzív távcsövek piacára történő sikeres belépés egyik garanciája az a megállapodás, melyet a MINOX a Leicaval kötött 1996 áprilisában. Ebben az egyezményben a két cég úgy határozott, hogy a jövőben távcsöveiket együtt fejlesztik és megosztják egymás között a gyártás során szerzett tapasztalatokat.

  A MINOX távcsövek megjelenéséért, ergonómiájának és formájának tervezéséért Németország egyik legsikeresebb tervezőirodája, a Volkswagen Design Group végzi. A minden igényt lefedő MINOX keresőtávcsövek nem csak optikai teljesítményükkel, hanem formájukkal is kiemelkednek a hasonló árkategóriájú termékek közül.

   

  Webáruház készítés